رهبر انقلاب بارها با اشاره تلاشها برای تطهیر حکومت پهلوی، فرموده¬اند: «دشمن به دنبال بزک کردن چهره خاندان منحوس پهلوی است.» به باور رهبر انقلاب، دشمن از این طریق می¬کوشد تا این گذشته زشت، پلید و سیاه به گذشتهای درخشان و زیبا تغییر یابد و از این طریق نتیجه بگیرند که لزومی به وقوع انقلاب اسلامی برای از بین بردن آن گذشته، وجود نداشته است...
بعد از جنگ جهانی دوم که محمدرضا برای انتقال جنازه پدرش به تهران اقدام کرد، ملک فاروق از باز پس فرستادن اموالی که همراه رضا بود خودداری کرد و همه آنها را تصرف کرد. تا آنجا که یادم است در مراسم تشییع جنازه رضا یک شمشیر طلای ناب مرصع و جواهرنشان از تهران فرستاده بودیم تا روی تابوت قرار داده شود؛ اشیاء با ارزش دیگری هم بودند اما متاسفانه ملک فاروق همه ...
در یکی از روزهای تیر ماه 1338 که اشرف پهلوی به اتفاق دوستانش به قصر مرمر رامسر رفته بود و به او اطلاع دادند که سمیرا طارق رقاصه معروف و زیبای لبنانی به اتفاق چند نوازنده چیره دست شبها در هتل رامسر برنامه جالبی تحت عنوان رقص و استریپ تیز(لخت شدن روی سن کاباره و در حضور تماشاچیان) را اجرا می کند.
در خاطرات عزیزالسلطنه نقل شده است که پس از عزل محمد علی شاه وقتی می خواستند ردای سلطنت را به احمد شاه بپوشانند گریه می کرده و می گفته : (... گریه زیادی فرمودند ، گفته بودند من سلطنت نمی خواهم ، به پدر من چه کردند که به خود من بکنند . می خواهند خودشان سلطنت کنند . اسم من را بدنام می کنند ، این چه سلطنتی است که آدم اختیار چیزی را ندارد) و اینگونه بود ...
رضاخان در این تصویر در مراسم بازدید خط راه آهن شمال به همراه محمدرضا مشاهده می شود. این خط راه آهن در راستای تحقق بخشیدن منافع خاندان سلطنتی و دول استعماری در حال احداث بود.
دوم تیر همان روز عجیب و غریب است ، همان روزی که دسته های قزاق سواره و پیاده مدرسه سپهسالار و مجلس را که کانون مخالفان شاه بود محاصره کردند و بعد هشت نفر از آزادی خواهان را خواستند، صوراسرافیل ، سید محمد شیرازی مدیر سادات ، بهاالواعظین ، ملک المتکلمین ، سید جمال واعظ ، میرزا داوودخان سلطان العلما مدیر مجله روح القدس و قاضی ارادتی . هشت روزنامه نگاری ...
انتخابات آمریکا برای محمدرضا پهلوی همیشه از اهمیت به سزایی برخوردار بود؛ زیرا خطی مشی سیاسی وی چه در داخل و چه خارج از کشور با جمهوری خواهان هماهنگی بیشتری داشت. البته این بدان معنا نبود که دموکراتها با سلطنت و یا قدرت گیری محمدرضا پهلوی مخالف بودند؛ بلکه مسئله مهم این بود که جمهوری خواهان نقش مهمتری برای وی در منطقه تعریف می کردند.
تاج السلطنه در کتاب خاطراتش در مورد یک تصنیف قدیمی {باجی مظفر} می نویسد : قضیه تصنیف باجی مظفر یا آبجی مظفر یک توطئه بود . توطئه برای امین السطانی که زن های ناصرالدین شاه فکر می کردند باعث و بانی مرگ شاه بابا بوده است .
در اردیبهشت سال 1305 و سه روز پس از پیمان مشترک میان ایران و ترکیه بود که رضاه شاه 47 ساله در مراسمی رسمی تاجگذاری کرد . این مراسم در کاخ گلستان برگزار شد و بر خلاف همه شاهان که کسی تاج را بر سرشان می گذاشت رضا شاه خود تاج حکومتش را روی سر گذاشت .
شاه به تحریک امیراسدالله علم (وزیر دربار) و مفتخورهایی که علم را در محاصره داشتند دستور داد چند کازینو قمار و تفریحگاه در ایران احداث شود. علت آن هم چنین توجیه شد که: وجود اینگونه مراکز برای جلب شیوخ ثروتمند خلیج فارس لازم است، و برای احداث آنها هم انگیزه های سیاسی و اقتصادی بیشتر مدنظر قرار دارد. به دنبال این دستور، انواع و اقسام قمارخانه در شهرهای ...
فرح پهلوی همسر سوم شاه بود که به سبب نازایی ثریا اسفندیاری به همسری وی درآمد. روزنامه اطلاعات زایمان دوم فرح دیبا را اینگونه در کنار وقایع دیگر گزارش کرده است.
براساس شواهد و مدارک بهدست آمده، فرقهی دورغین بهاییت یکی از عوامل نفوذ اسراییل در ایران در طول دوران پهلوی محسوب میشده است به طوری که آنها با نفوذ در نهادها و بخشهای مختلف تلاش میکردند تا منافع اسراییل در ایران هرچه بیشتر تحکیم شود.
پس از قیام عظیم 15 خرداد، رژیم شاه کوشید تا این قیام مردمی را به خارج از مرزهای ایران وصل کرده و بدین ترتیب از اهمیت آن بکاهد؛ لذا در ادعایی که هیچ سندی درمورد آن ارائه نکرد مدعی شد که مخالفان رژیم با دریافت پول از خارج(مشخصا از جمال عبدالناصر) واقعه 15 خرداد را رقم زدهاند.
محمدرضا پهلوی چنان گرم قدرت بود که اقداماتی که هرچه بیشتر او را به سمت سرنگونی پیش میبرد، درک نمیکرد. قطعاً یکی از اقداماتی که در سرعت انقلاب تأثیر بسیار نهاد، تأسیس حزب رستاخیز و تأکید بر آن بود. او تنها آن زمان که کتاب «پاسخ به تاریخ» را مینگاشت، دریافت راهی که پیموده از اساس اشتباه بوده است.
در روابط خارجی و در دیدار مقامات مختلف کشورها با یکدیگر، هدایایی به منظور ایجاد و استمرار روابط حسنه رد و بدل می شود. در سند ذیل که مربوط به سال 1348 و دیدار دولتی بین مقامات دربار پهلوی با مقامات پادشاهی مراکش می باشد، شاهد ان هستیم که به دلیل فقدان مراجع نظارتی بر دربار پهلوی هدایایی گران قیمت از حساب بیت المال به مقامات کشور مراکش اهداء شده است....
سلطان احمد شاه قاجار نهم اسفند 1308 (28 فوریه 1930) درست 4 سال و 4 ماه پس از خلع قاجاریه از سلطنت ایران در 32 سالگی در پاریس و در تبعید درگذشت. وی دچار اضافه وزن و بیماری کلیوی بود.